Verliefdheid is een chemische proef die gelukt is. Niet zo romantisch als je zou willen. Maar het is gewoon zo dat slecht die ene persoon die chemie bij jou teweeg kan brengen. Verliefdheid geeft je hartkloppingen, vlinders in je buik, zwetende handen en veel energie en opwinding. Maar gebeurt er precies dat die chemie ontstaat?

Hart gaat sneller kloppen

Je ademhaling, spijsvertering, het verwijden en vernauwen van je bloedvaten en je hartslag, dit alles wordt geregeld door je autonome zenuwstelsel. Bij verliefdheid zorgt Noradrenaline ervoor dat Adrenaline wordt aangemaakt. Dit hormoon geeft aan dat je hart sneller moet gaan kloppen. De hartslag van een verliefde kan soms net zo hoog zijn als iemand die een parachutesprong maakt.

Vlinders in de buik

Hoe zit het dan met die vlinders in je buik? Amfetamines onderdrukken je hongergevoel en jagen de bloedcirculatie omhoog. Dit veroorzaakt dat gevoel in je buik. Oxytocine en alcohol doen eigenlijk hetzelfde gevoel. Heel erg verliefd zijn maakt dat je, net als je een glaasje te veel ophebt, dat je minder geremd bent. Je zelfvertrouwen wordt even opgekrikt. Je bent als het ware dronken van verliefdheid.

Realiteit ver te zoeken

Bij verliefdheid kun je niet meer realistisch kijken naar je geliefde. Dat komt door het hormoon Dopamine. Jouw grote liefde wordt door jou zo geweldig gevonden, gewoon onmogelijk. Maar ja, je bent een soort van onder invloed. Pas nadat je dopamine spiegel weer gezakt is, worden ook de mindere eigenschappen zichtbaar.

Houden van

Heftige verliefdheid duurt bij iedereen verschillend. Bij de een kan na een half jaar en bij de ander naar 4 jaar pas de daling van de hormonen in gaan. Of de relatie wordt dan verbroken of de verliefdheid gaat over in houden van.  In het laatste geval worden andere zaken belangrijk. Wat te denken van steun, vertrouwen, geborgenheid, allemaal nodig voor een langdurige liefdesrelatie. In die toestand speelt endorfine de boventoon. Dit zorgt voor ontspannen gevoel.

Verliefdheid is als chemish gelukte proef

Verliefdheid is dus alles bij elkaar een chemische gelukte proef. Het idee erachter is mogelijk niet zo romantisch, maar het is toch kunstig dat bij het zien van een bepaald iemand die productie van hormonen aan de gang gaat en jou als het ware een voortdurende dronkaard laten voelen. Dronken van verliefdheid.

Help de chemie een beetje

Misschien heb je op Valentijnsdag je eerste date? Dan is samen naar de sauna gaan mogelijk net iets te veel van het goede. Maar ga iets ondernemen wat sowieso al opwinding geeft. Ga karten, of schaatsen of mountainbiken. Zorg ook nog dat je er op je best uitziet en het chemische proefje moet lukken.

Bron: Singlessite.nl
 

Roept u maar
Reageer Reacties worden voor plaatsing gecontroleert door onze redactie

Victoria Palmer

reageerde op 4 juli, 2020 om 13:23
Ik kan niet vergeten hoe dr. Ilekhojie me hielp om mijn huwelijk terug te herstellen na 2 maanden scheiden met mijn vrouw uit ruzie en ze vertrok en kwam nooit meer bij me terug, ik heb zoveel gedaan om haar terug te krijgen, maar niets werkte niet totdat ik zag een opmerking online toen iemand getuigde hoe dr. Ilekhojie haar hielp haar man terug te herstellen en zo nam ik contact met hem op via zijn e-mail en na het schrijven van mijn probleem verzekerde hij me dat hij me zou helpen om terug te gaan met mijn vrouw in 36 uur, nadat hij de verzoeningsspreuk had uitgesproken, kwam mijn vrouw terug naar huis en smeekte ze dat het haar speet dat ze wegging. Ik ben terug met mijn vrouw en we zijn allebei gelukkig en leven weer samen. Ik weet dat er veel mensen zijn die hun liefde terug willen krijgen, neem contact op met Dr. Ilekhojie, want hij is het perfecte antwoord op uw probleem, neem contact op met zijn e-mail: (gethelp05@gmail.com) of zijn Viber en Whatsapp +2348147400259