Internet dating is tegenwoordig algemeen aanvaard.  Tien jaar geleden was het nog beschamend om toe te geven dat je je partner via het internet had leren kennen. Maar sindsdien is er veel veranderd dankzij de komst van Facebook, datingsites, Instagram. Naast het positieve dat het brengt, kun je het als nadeel zien dat singles te kieskeurig worden.

Verdienen aan het niet koppelen

“Datingsites vormen een industrie die geen winst maakt omdat ze zo succesvol zijn in het koppelen van mensen, maar juist omdat ze dat niet zijn.” Wanneer je nadenkt over deze zin, dan zit daar wel een kern van waarheid in. Wanneer je meteen de ware vindt, dan ben je klaar en valt er niets meer aan jou en je nieuwe partner te verdienen. Als je de ware echter niet vindt op de ene site, dan ga  je naar een andere.  Er bestaat voor iedereen een datingwebsite, je hebt er specifieke voor vegetariërs, voor mooie mensen, voor lelijke mensen, voor vrouwen die een rijke vis aan de haak willen slaan. Voor ieder wat wils.

Desillusie

Een Britse journaliste heeft er nogal een uitgesproken mening over: “Mijn ervaringen leren mij dat er drie soorten internetdaters zijn: De perverts die meteen naakt gaan via de webcam. Mensen die niet kunnen spellen en als derde de leugenaars. In de virtuele wereld is iedereen een uitstekende ICTer met een druk gevuld sociaal leven en een uitgebreide culturele interesse. Maar de waarheid is dat als je echt zo succesvol en drukbezet bent, je waarschijnlijk geen tijd hebt om achter je computer te zitten, anders dan voor je werk.”

Internet dating maakt singles kieskeurig

Daarnaast is het ook zo dat hoe meer vissen er in de zee zitten, je kieskeuriger wordt. Want waarom zou je zo maar met de eerste de beste uitgaan, terwijl er op het internet misschien iemand op je zit te wachten die toch net iets meer verdient, zich beter kan kleden of stipter is. Iemand selecteren op basis van zijn job, hobby’s en interesses die ze vaak maar snel ingevuld hebben, is toch nog net iets anders dan op iemand afstappen in een cafe en die persoon uit te vragen. Voor je toe bent om eens met die ander uit te gaan, kun je tegenwoordig al alles te weten komen over iemand via Facebook of Twitter. Dit kan er voor zorgen dat je sneller iemand afschrijft zonder dat je deze voorkennis zou hebben.

Vonk belangrijk in de liefde

Toch kan een echt afspraakje je overtuigen dat deze persoon ondanks zijn onvolmaaktheden, iets wat iedereen bezit, toch perfect bij je kan passen. Uit onderzoek blijkt duidelijk dat mensen die een waslijst aan eisen hebben voor een potentiële partner minder kans hebben om een goede match te vinden. Elkaar in het echt ontmoeten maakt vaak dat die slechte eigenschappen van een persoon vergeten worden door een speciale vonk tussen personen. Want het voelen van een bepaalde klik of een vonk blijft toch belangrijk in de liefde. Geef dit moment dus af en toe een kans.

Bron: Singlessite.nl 

Roept u maar
Reageer Reacties worden voor plaatsing gecontroleert door onze redactie

Victoria Palmer

reageerde op 4 juli, 2020 om 13:20
Ik kan niet vergeten hoe dr. Ilekhojie me hielp om mijn huwelijk terug te herstellen na 2 maanden scheiden met mijn vrouw uit ruzie en ze vertrok en kwam nooit meer bij me terug, ik heb zoveel gedaan om haar terug te krijgen, maar niets werkte niet totdat ik zag een opmerking online toen iemand getuigde hoe dr. Ilekhojie haar hielp haar man terug te herstellen en zo nam ik contact met hem op via zijn e-mail en na het schrijven van mijn probleem verzekerde hij me dat hij me zou helpen om terug te gaan met mijn vrouw in 36 uur, nadat hij de verzoeningsspreuk had uitgesproken, kwam mijn vrouw terug naar huis en smeekte ze dat het haar speet dat ze wegging. Ik ben terug met mijn vrouw en we zijn allebei gelukkig en leven weer samen. Ik weet dat er veel mensen zijn die hun liefde terug willen krijgen, neem contact op met Dr. Ilekhojie, want hij is het perfecte antwoord op uw probleem, neem contact op met zijn e-mail: (gethelp05@gmail.com) of zijn Viber en Whatsapp +2348147400259

6thSense

reageerde op 10 december, 2018 om 10:22
Register me to find engels speaking wife with big dutch family, please.